sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Blogini punainen lanka? Tarvitseeko se sitä?

Olen siitä harvinainen bloggaaja, että en oikeastaan lue toisten blogeja.

Joten, otin ihan uuden vuoden kunniaksi blogeja tarkkaavaisen silmäni alle.
Aloin etsiä tositarkoituksella mielenkiintoista luettavaa.

Toki löysin monia hienon näköisiä sivustoja. Blogeja joihin oli käytetty visuaalisesti paljon aikaa ja vaivaa.
Oma sivuni nyt ei juurikaan silmiä hivele ja en ole vielä ainakaan edes kaivannut kuvia teksteihini.
Ja suoraan sanottuna monissa vierailemissani blogeissa minua häiritsikin juuri se suunnaton kuvien määrä.
Blogikirjoitukset olivat aika useilla sivustoilla oikeastaan vaan kuvia ja niihin lisättyjä kuvatekstejä.
Jotenkin en jaksanut niihin edes tutustua sen kummemmin.

Useat blogisivut suljinkin jo pienen silmäilyn jälkeen ja aloin miettimään millaista blogia haluaisin seurata vai haluanko ollenkaan? Toki tutun ihmisen kirjoittamaa blogia on mielenkiintoista lukea, kun kirjoittajan tuntee henkilökohtaisesti. Mutta mikä saa minut lukemaan täysin tuntemattoman ihmisen ajatuksia?
Huomasin, että vaadin aika paljon blogilta jota alkaisin seurata.

Itselleni bloginkirjoittaminen ei sinällään ole ollut uusi harrastus, koska olen aikaisemmin kirjoittanut ei-julkisesti. Pidän kirjoittamisesta. Se on  ilmaisutavoista haastavin ja ehkä juuri siksi kiehtookin minua.
Kirjoittamalla voi niin helposti tulla väärinymmärretyksi, joten on oikeasti mielenkiintoista yrittää pelkästään kirjoittamalla saada sanomansa ymmärretyksi haluamallaan tavalla.  Tätä haastetta itselle kirjoittamisessa ei ollut, joten yksi syy julkiseen blogiin olikin kirjoittamisen oppiminen paremmin. Riittääkö se blogin pääteemaksi?

Olen saanut paljon palautetta blogistani ja kirjoitustavastani.
En aikaisemmin ajatellut, että kaipaisin tai edes saisin kommentteja kirjoituksistani.
Mutta pakkohan se on myöntää, että ei ne yhtään huonoilta tunnu, varsinkaan kun ne useimmiten on olleet positiivisia. Tiedän muutaman ihmisen ihan odottavan päivityksiäni.

En myöskään näin vasta-alkajana ole panostanut juuri ollenkaan sivujeni ulkoasuun tai edes toimivuuteen. Olen vaan halunnut kirjoittaa. Pakko kuitenkin myöntää, että nyt tämän blogivakoiluni myötä, hieman aloin kiinnostua myös blogini parantelemisesta ulkoisinkin keinoin. Huomasin myös blogeja selaillessani, että niillä oli usein se joku punainen lanka. Oli se sitten ihan vaan lapsiperheen arkea tai ruokakertomuksia, niin esittelyssä usein kerrottiin tämä teema. Aloinkin miettiä mikä on minun blogini suunta?
Tarvitsenko minäkin sellaisen punaisen langan?

Löysin paljon sisustusblogeja, nopea silmäily riitti usein niihinkin. Miksi sisustusblogit on aina samannäköisiä? Valkoista, pellavaa ja ehkä muutama tähti. Pastellisävyisiä viirejä, seesteisen siistiä ja puisia leluja väriläiskinä vanhannäköisiksi tuunatuissa hyllyissä.
Hyvältähän ne näyttää kuvissa ja kaikki kunnia siitä tyylistä pitäville, mutta itse vaan kaipaisin monipuolisuutta. Jotenkin olen aina nähnyt punaista, jos jollakin on jotain samanlaista kuin minulla. Olen jopa kerran baarista lähtenyt kotiin, kun siellä oli jollakin samanlainen paita kuin minulla yllään. Jotenkin en usko, että näiden pellavaisten kotien asukkaatkaan haluavat vierailla identtisissä kodeissa oman kotinsa kanssa. Voin toki olla myös väärässä.

Pitäisiköhän minun alkaakin pitämään sisustusblogia? Vaikka moni ehkä ajatteleekin, että kotiini on vaan kasantunut tavaroita toimittamaan jotain epämääräistä virkaa, niin kyllä suurin osa kaoottisista kokelmistani kotonani on ihan tarkoin harkittuja asioita.
Ja entisessä elämässäni tein ihan työtäni sisustuksen parissa, joten joitain näkemyksiä minulle on saattanut sieltä jäädä tähän nykyiseen elämäänkin.

Mitä enemmän selasin näitä värittömiä sisustusblogeja, sitä enemmän minun päähäni tuli ideoita omaa kotiani ajatellen. Ja jopa edelleen mietin, että ensimmäiset kuvani omassa blogissa voisivat ihan hyvin olla täältä antivalkoisesta kodistani. Täytyisikö minun paljastaa meidän sisustustyyli? Uusi blogini voisi olla nimeltään hyväntuulinen sekamelska :)


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Älä ihmeessä muuta blogisi tyyliä! Itsekin odotan ja käyn lähes päivittäin katsomassa, josko olisit kirjoittanut jotakin. Ymmärrän, että et voi joka päivä kirjoittaa pitkää tarinaa, mutta niin mielenkiintoisia kirjoituksesi ovat. Olenkin ajatellut, että joku lehti saisi sinusta hyvän kolumnistin, saanen ehdottaa?
Toki muutama kuva olisi kiva, ja ainakin hääkuvasta päätellen, et esittele mitään tylsiä kuvia.

Terkuin Raija

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Älä ihmeessä muuta blogisi tyyliä! Itsekin käyn lähes päivittäin kurkkaamassa, josko olisit kirjoittanut lisää. Toki ymmärrän, ettet voi joka päivä kirjoittaa pitkää selostusta, mutta niin mielenkiintoinen blogisi on.
Jokunen kuva olisi tietysti kiva. Ja ainakin hääkuvasta päätellen voin kuvitella, ettet esittele mitään tylsiä kuvia.

Terkuin Raija

Unknown kirjoitti...

Ompa mukava kuulla, että mielenkiintoa riittää :)
Enkä minä tyyliä aio muuttaa, kun kerta muutkin kuin minä tykkään.
Kuvia saatan joskus ehkä lisäilläkin....tarkkaan harkittuihin väleihin:

Mukavaa vuoden vaihdetta Raija!!